Де в Грицеві живе дугласія?

Асоціація «Відродження Грицева» шукала відповідь на це питання під час тематичної зустрічі в рамках громадської Акції Держлісагентства “Створюємо ліси разом”. Зустріч відбулася у нашому Грицівському лісництві наприкінці березня 2021 року.

Головна мета заходу – ознайомити владу,  громадські організації та населення з діяльністю Держлісгоспу та лісництва по лісовідновленню та лісорозведенню, садінню дерев.

Юрій Грачук, директор лісгоспу

Які основні функції лісу для людини? Як лісівники покращують якість та продуктивність функцій лісу? Що таке лісове господарство? Міфи та стереотипи про лісівників. Правду про наш ліс розповіли директор лісгоспу Юрій Грачук, інженер лісових культур Олег Куліш та лісничий Олександр Доманський.

Ми дізналися про діяльність Грицівського лісництва, побачили на свої очі, як вирощується посадковий матеріал в лісових розсадниках та теплицях, як створюються лісові культури  і як відбувається подальший догляд за лісовими культурами.

Родзинкою заходу була екскурсія до тепличного господарства, лісового розсадника та рекреаційного пункту Грицівського лісництва. Ми оглянули  ділянки лісових культур та побачили як виглядає 37-літній ліс, який висадили своїми руками учні Грицівської школи ще у 1984 році!

Модрини – візитка та гордість нашого лісництва!

Зайшла мова і про стале лісокористування. За словами інженера лісових культур, лісовідновлення Грицівських угідь – один з пріоритетів нашого лісництва. Дуже добре, що наші лісівники щорічно саджають більше лісу, ніж рубають 😉

Наприкінці зустрічі лісівники подарували кожному дари нашого лісу – березовий сік та збір плодів шипшини та глоду.

Ну, і нарешті, про дугласію. Ця красуня з роду хвойних дерев родини соснових. Її батьківщина – західні береги Північної Америки.  Родзинка дугласії – примітні незвичні шишки, які не схожі на будь-які інші. Живе вона і прекрасно почувається у нас, у Грицівському лісництві. Не вірите? Приходьте – побачите!

Схожі публікації

Залишити коментар