Десятий турнір з футболу пам’яті Сергія Зайчука


Двадцять першого жовтня в смт. Грицеві на стадіоні місцевого Вищого художнього професійного училища № 19 відбувся десятий, ювілейний, турнір з міні-футболу на перехідний кубок пам’яті полеглого в Афганістані Сергія Дмитровича Зайчука.
До речі, відбувся він саме там на прохання мешканців та молоді Грицівської об’єднаної територіальної громади, яких підтримала Шепетівська спілка ветеранів Афганістану.

Розпочався турнір з привітань його учасників. Зокрема, перед присутніми виступив воїн-інтернаціоналіст Олександр Кравчук. Він розповів про загиблого воїна Сергія Зайчука, який народився у селі Орлинцях, де пройшли його дитячі та юнацькі роки. А також про війну в Афганістані, як зовсім юні хлопці віддавали свої молоді життя, виконуючи інтернаціональний обов’язок.

Зворушливою була розповідь однополчанина Сергія Зайчука — Миколи Ліончука, який розповів, у яких важких умовах їм доводилося виконувати бойові завдання, та про те, яким мужнім солдатом був Сергій Зайчук, часто під кулями витягував поранених бійців у безпечне місце, надавав їм медичну допомогу, таким чином він врятував не один десяток воїнів.

До виступів долучилася й голова Грицівської об’єднаної територіальної громади Людмила Василівна Тіфенбах. Вона привітала учасників змагань, побажала всім присутнім здоров’я та добробуту в їхніх родинах, а ще — перемоги командам.
Після урочистої частини розпочався турнір, суддею якого був провідний спеціаліст районного об’єднання ВФСТ «Колос» АПК України Віктор Козійчук. Допомагав йому голова КФК Грицівської ОТГ Микола Романюк. Загалом змагання видались цікавими та інтригуючими.


Запекла боротьба точилась серед п’яти команд сіл Устянівки, Коськова, Саверців, Мокіївець та смт. Грицева чи не на кожному метрі футбольного поля.


У підсумку перше місце здобула команда смт. Грицева, яка заслужено отримала перехідний кубок імені воїна-афганця Сергія Зайчука.


Друге місце виборола команда села Коськова, третє місце посіли футболісти села Мокіївець. Команди-призери змагань були нагороджені медалями, кубками та грамотами, які надала Шепетівська спілка ветеранів Афганістану. А присутній на спортивному заході воїн-афганець Валерій Лікнарович із задоволенням провів церемонію нагородження команд-переможниць.
По закінченні змагань виступила селищний голова Людмила Тіфенбах, яка висловила щиру вдячність за підтримку в організації та проведенні змагань, за постійну співпрацю районній організації ВФСТ «Колос» та Шепетівській спілці ветеранів Афганістану на чолі з Валерієм Окорським.
Також було висловлено вдячність Василю та Майї Джурабаєвим за активну участь у проведенні змагань.

Наприкінці заходу його учасники поділились планами щодо майбутніх спортивних змагань серед молоді Грицівської об’єднаної територіальної громади.
Статтю підготував: Микола ЛІОНЧУК, член Шепетівської СВА.
Фото Майї ДЖУРАБАЄВОЇ.
Детальніше на сайті: https://shepvisnyk.com.ua/iuvilejnyj-turnir-pam-iati-serhiia-zajchuka/

Схожі публікації

Залишити коментар