Школа Фондів Громад 2015

Школа фондів громад – це програма, яку впроваджує Ініціативний центр сприяння активності та розвитку громадського почину “Єднання” за фінансової підтримки Фонду Чарльза Стюарта Мотта (США). Метою програми є сприяння розвитку фондів громад в Україні для підвищення їх ролі у вирішенні місцевих проблем і забезпечення їх активної майбутньої життєдіяльності.

Асоціація «Відродження Грицева» – працює як фонд громади і зараз на етапі активного розвитку. Надзвичайно важливо, на нашу думку, є опанування інструментами забезпечення сталості такого розвитку.

Щоб надалі ефективно розвиватися та працювати на благо своєї громади ми потребуємо створення власних ресурсів (людських, технічних та фінансових), розробки довгострокових планів розвитку та інноваційних програм, налагодження партнерських стосунків з усіма секторами громади, поширення інформації про нашу діяльність та філософії роботи фонду громади «Відродження Грицева»).

А ще – ми повинні бути готовими до нових викликів, нових ролей та ризиків, які підготувало нам життя та суспільство. Ми обмінялися інформацією, ідеями та найкращими практиками, сучасними інструментами, техніками та підходами до розвитку фондів громад в своїх громадах. Успішні практики роботи та приклади допоможуть  визначити першочергові дії та краще організувати роботу нашого ФГ.

Члени нашої організації, учасники заходів, значно покращили свої компетенції.

18-19 червня відбулася чергова “Школа фондів громад: базовий рівень”, учасниками якої стали нові працівники та члени 15 фондів громад України. Програма Школи була надзвичайно насиченою і, за відгуками учасників, дуже корисною: вчилися ґрант-мейкінгу, опановували секрети і тонкощі роботи з донорами, складали стратегічні плани розвитку своїх організацій.

Особливо цікавим видався третій день Школи, під час якого учасники мали змогу безпосередньо познайомитися з роботою Фонду громади Березані. У ході бізнес-ланчу за участю членів правління Фонду громади м. Березань учасники Школи вивчили досвід роботи фонду, його історію, досягнення та виклики.

Навчальна програма Школи Фондів Громад 2015 була насиченою:

  • тренінг «Фонд громади як інструмент розвитку громади: досвід Ірландії» (м. Київ);
  • VII Міжнародна конференція Українського форуму благодійників «Благодійність та волонтерство в дії: рятуємо, примирюємо та будуємо майбутнє» (м. Київ);
  • зустрічі Спільноти практиків з організаційного розвитку;
  • наради керівників фондів громад України;
  • регіональний Форум з розвитку громадянського суспільства «Культура миру: єдність у різноманітті» (м. Чернівці);
  • навчальна зустріч «Важливі інструменти в роботі Фонді Громад України у світлі нових викликів» (м. Київ);
  • Літня Школа Фондів Громад (базовий рівень) 2015 (м.Київ – м.Березань);
  • регіональний Форум з ровитку громадянського суспільства під відкритим небом «Влада, бізнес, громада – стратегія розвитку» (м. Вінниця);
  • соціологічне опитування «Визначення потреб громади Грицева»;
  • зустріч з представниками Липовецького благодійного фонду громади та активістами МГО «МОНАК» з метою обміну досвіду та налагодження співпраці (м. Липовець, Вінницька область);
  • ІV Форум з організаційного розвитку «Змінити себе, щоб змінити Україну» та VI Конференція Фондів Громад України “Фонд громади як інструмент змін: міжнародний та український вимір» (м.Київ);
  • навчальний візит-стажування представників МБ «Бумеранг» до Фонду Громади Приірпіння (м.Ірпінь);
  • технічна підтримка організації (стільці, принтер, сувенірна та іміджева продукція, фінансування друку звіту про діяльність організації за 2015 рік).

Схожі публікації

Залишити коментар